Helse / Utfordringer / Kosthold

100 dager uten godteri

godteristopp Share this post

Vi er godt ute i det nye året, og mange har bestemt seg for å holde seg til nyttårsforsett. Det å begynne å trene, kutte ut godteri og spare penger er blant de tre mest populære nyttårsforsettene. I dette innlegget gir vi deg tre tips til hvordan du kan unngå å spise godterier i hundre dager.

godteri

Vær ærlig

Det å kutte ut sukker kan være utrolig hardt. Man møter motstand fra alle kanter, i bursdager, barndåp, på date, fra bestemødre og fra reklamer. Det kan derfor være lurt å være ærlig om det man gjør og gjerne hvorfor man gjør det til dem som spør. Det er du som bestemmer over din egen kropp, og ingen andre. Fordelene bak det å holde seg vekk fra sukker, er mange. Redusering av kolesterol, lavere blodsukker og blodtrykk og kiloene kan  forsvinne.

Det tar tid å endre en vane

De første dagene kan kanskje være litt harde når man først begynner. Det gir seg derimot med tid. Det å endre en vane tar som regel 20 dager. Om du merker at lysten etter noe søtt blir for stor, kan det være greit å lage seg noe sunt selv. Det finnes mange gode oppskrifter der ute, så det er bare å finne din favoritt.


LES OGSÅ:
Lag ditt eget potetgull. 


Omstill tankegangen

Med så mye snakk om godterier hvor enn man er, og reklamer i hytt og pine, krever det en omstilling fra at man har lyst på godteri, til at man klarer seg fint uten. Jo flere dager du klarer å holde deg unna godteri, jo større kan motivasjonen og jernviljen bli. Etterhvert skjer endringen av tankesettet av seg selv og det kan bli lettere å være til uten sukker.

Hva tenker du om det å kutte ut sukker i 100 dager? Lykke til!

 

1 comment

Janne september 18, 2018 Svar

Å kutte ut sukker i en bestemt periode fungerer kjempe bra for meg, både på energinivået mitt utover hele dagen, på humøret mitt og ikke minst for vektnedgang. Jeg føler meg 10 x bedre når jeg ikke hiver innpå med unødvendig sukker. Det man imidlertid må være obs på er når man skal introdusere sukkeret igjen. Da vil man kunne få et skikkelig sug etter søtsaker og dermed så hiver man innpå med sukker igjen for å ta igjen for tiden man har vært uten. Det opplevde jeg – helt sprøtt.. men er man obs på dette på forhånd, så vil jeg nok tro at denne overgangen gå bra 🙂
Tommel opp fra min side 👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories