Utfordringer / Kosthold

30 dager uten hurtigmat

Hurtigmat Share this post

Hurtigmat er noe man finner overalt. På gatekjøkken, restauranter, barer, i kjøledisken og mer til. Det flommer over av burgere, pizza, fries og det man har mest lyst på etter en fyllekule, er for mange en skikkelig burger som nesten drypper av fett. Hvor mye kan man egentlig spare på å gå 30 dager uten å spise dette? Det er både økonomiske og helsemessige gevinster å hente her.

Organiser måltidene dine

Med planlegging slipper man lett unna stress og man kan få mindre lyst til å gå inn på nærmeste hurtigmat-kjede.Med planlegging vet man også hva man får i seg, og man kan selv kontrollere alle næringsstoffer man gir kroppen. Her kan det være lurt å begynne dagen i forveien og deretter oppbevare maten i bokser som man har med seg dagen etter.

Se på ingrediensene

Vet du hva maten du spiser inneholder? Om du lurer er et kjapt google-søk redningen. Ofte blir mye olje og salt benyttet. Salt binder vann til kroppen, noe som vil gi utslag på vekta i form av vannvekt. Salt i større mengder kan også føre til for høyt blodtrykk, og at man blir dehydrert, slapp og oppblåst.

Hurtigmat
SUNNERE ALTERNATIV: En speltlompe-pizza er et sunnere alternativ til klassisk pizza.
Finn de gode oppskriftene

Om lysten etter hurtigmat blir for stor, er det fullt mulig å lage sine egne, litt sunnere varianter. Hva med en speltlompe-pizza, fiske-taco eller ristede kikerter? Det er et hav av gode varianter der ute, vi kan anbefale å ta en titt på Pinterest, da det bugner av inspirasjon der inne.

Hold deg mett

For å unngå å gå i spise-klemma, er det en faktor som spiller inn – det å være mett. Om man har spist, er det mye lettere å gå forbi pølsa eller hamburgeren. Med god planlegging, å vite hva du skal se etter og ha noen fine oppskrifter på lur, slipper man lett unna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories