Oppskrifter

Avokadosmoothie – en kilde til gode næringsstoffer

avokadosmoothie Share this post
avokadosmoothie
AVOKADOSMOOTHIE: En kilde til gode karbohydrater og sunt fett.

Her om dagen hadde jeg veldig lyst på avokado men jeg var lei av å ha den på knekkebrød. Jeg tenkte som så at jeg kunne jo lage en smoothie av det, som tenkt så gjort! Den smaker kanskje ikke likt som andre smoothier jeg før har prøvd, men jeg vil ikke si at den hadde en vond smak. Den var i alle fall veldig mektig, og kunne nok gjort det bra som base til en smoothiebowl da den har en veldig kremete konsistens. Og jeg er sikker på at om hadde denne blitt fryst, så hadde den blitt en heftig, men kanskje uvant, iskrem.

Avokadosmoothie har mange gode egenskaper

En smoothie laget av avokado og banan gir deg de gode karbohydratene fra bananen og det sunne fettet fra avokadoen. I tillegg er denne rik på vitamin B6 og B12, vitaminer kroppen ikke får til å produsere selv og vitaminene er derfor nødt til å opptas gjennom maten eller gjennom drikke. Om du har for lite B12 i kroppen kan det føre til depresjon, hukommelsessvikt og tretthet. B6 er viktig for lagring og nyttegjøring av karbohydrater og proteiner og det bidrar til dannelse av røde blodlegemer.

I tillegg inneholder denne smoothien 3,7mg vitamin E, 17,4mg Vitamin C, 0,5mg riboflavin og 268mg fosfor, for å nevne noen få næringsstoffer i denne grønne og sunne næringsbomba.

Denne smoothien er derimot veldig kaloriinnholdig, så det er et måltid i seg selv. Smoothien inneholder rundt 480 kcal. Så har du ikke lyst på fast føde til for eksempel frokosten? Bytt den ut med en smoothie, for eksempel denne! Dette er en smoothie du blir mett av og som vil bidra til mer energi igjennom dagen samtidig som du får i deg essensielle næringsstoffer.

Bon apetitt!

Ingredienser:
1/2 stor avokado eller 1 liten
1 banan
2 dl melk
2 ss kokosmelk
1 ss akasiehonning.

Fremgangsmåte: 
Skrell avokadoen og bananen, hell i melk, kokosmelk og honningen og kjør i blenderen. Nytes best kald!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories