Oppskrifter

Bakt søtpotet med fetaost og sopp

Bakt søtpotet Share this post
Bakt søtpotet
BAKT SØTPOTET: En smaksrik og søt opplevelse.

Søtpoteter har mange bruksområder! Den kan brukes i suppe, som pizzabunn, i scones, vanlige fries, med denne grønnsaken setter bare fantasien grenser! Her har vi forsøkt oss frem med å bake den inn i ovnen, noe som ga en veldig søt smak som balanseres med sopp og løk. Du kan med fordel ha i pinjekjerner også, om du vil ha litt knas. Bakt søtpotet passer godt både som en egen rett og som tilbehør.

Anslått tidsbruk: 1t – 1 1/2t

Ingredienser: 
1stk søtpotet
1stk stor sjampinjong
1/2 løk
Noen biter fetaost
Noen skiver ost
1/2 boks mais
1 ss pinjekjerner
Litt smør
Rosmarin
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:
Stikk mange hull rundt omkring på søtpoteten, strø på krydder og pakk den inn i aluminiumsfolie. La steke i ovnen i 60 min. Gjerne snu den på andre siden etter halve tiden er gått.

I mens søtpoteten koser seg i ovnen steker du løk og sjampinjong i biter i en stekepanne. La dette hvile til søtpoteten er ferdig.

Åpne opp folien, skrap ut litt fyll slik at du har plass til fyllet du har stekt opp. Ha i sopp, mais og løk, pinjekjerner og topp med fetaost og ost.

Sett inn i ovnen igjen til osten har smeltet.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories