Oppskrifter

Brokkolisalat med løkdressing – Knasende godt

Brokkolisalat - Godt, sunt og næringsrikt Share this post

En lekker salat gjør dagen, enten det er hverdag eller fest. Denne brokkolisalaten er intet unntak. Brokkolisalat passer godt til grillmat og som et måltid i seg selv med et godt brød til. Hva med foccacia eller speltbrød? Valnøttbrød er også ganske så godt å ha på siden av. Nesten uansett hva du velger, vil det bli en flott rett som metter godt.

Løkdressingen slår inn som en fiffig smaksforsterker med litt syrlighet som kiler på tungen noe som gjør at denne retten kan smake best på sommeren. Men det er ikke en hindring at denne retten kan smake godt på kjøligere dager også. Et lite tips er om du ikke er så glad i syrlighet, er å ta en mindre mengde enn det du først trodde var nok.

Porsjoner: 4 Tid: 20-30 min

Ingredienser, salat
500 g brokkoli
3 båter hvitløk
En liten chili (noen ringer jalapenos funker også greit!)
150g bacon
200 g fetaost
1/2 dl pinjekjerner

Ingredienser, dressing
1 sjalottløk
3 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje (extra virgin)
2 ss honning
salt, pepper og andre krydder etter ønske

Fremgangsmåte
Begynn med å gjøre klar dressingen.
1. Del opp sjalottløk i små biter.
2. Tilsett balsamicoeddikk, olivenolje, honning og rør rundt.
3. Tilsett krydder etter ønske.
4. Sett dette kaldt i kjøleskapet til salaten er ferdig.

Kutt opp brokkolien i små buketter og kok dem møre i litt lettsaltet vann. Kok dette i fem minutter.

I mens brokkolien godgjører seg, kutter du opp hvitløk og chili. Steker bacon og tilsetter hvitløken og chilien på slutten av steketiden. Dette skal bli mykt, men ikke ta farge.

Anrett salaten. Strø over litt smuldret fetaost, pinjekjerner og dressing. Serveres gjerne med litt godt brød eller grillmat.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories