Oppskrifter

Hummus og gulrøtter – et kjapt og godt mellommåltid

Gulrøtter med 50g hummus er et flott mellommåltid Share this post
Gulrøtter med 50g hummus er et flott mellommåltid
Gulrøtter med 50g hummus er et flott mellommåltid

50g hummus og 2 stk gulrøtter = 150kcal

Mellommåltider er små, enkle måltider man spiser i mellom hovedmåltidene. De skal være med på å holde blodsukkeret ditt jevnt. Mellommåltidene hjelper deg til å ikke sprekke og overspise deg på neste måltid og er rett og slett et måltid som hjelper deg gjennom dagene.

Som alt annet så avhenger mellommåltidene av flere faktorer. Størrelsen på mellommåltidene kan variere ettersom hvor lenge siden det er du har spist, kroppsstørrelsen din og hvor lenge det er igjen til neste måltid. Som en tommelfingerregel sier vi at 150-200 kalorier per mellommåltid er et helt greit mellommåltid.

I denne oppskriften skal vi se på hvordan vi kan lage hummus. Hummus kan også kjøpes ferdig om man heller ønsker det.

Oppskrift på hummus

  • 100 gram tørka kikerter
  • Vann til utvanning
  • 2 teskjeer natron
  • 50 gram tahini
  • 1 cl sitronsaft
  • Hvitløk
  • Salt
  • Paprikapulver til pynt

Ha de tørre kikertene i en skål og hell i dobbel mengde med vann, i lag med dette tar du i en teskje med natron og lar det ligge over natten.

Nå tar du å heller av vannet av kikertene og heller de over i en gryte. Gjenta forrige trinn ved å ha i dobbel mengde vann og en teskje natron. La dette småkoke over lav varme til kikertene er myke. Dette kan ta mellom 2-3 timer. Sil av kikertene, men ta vare på vannet denne gangen.

Når kikertene er ferdige heller du dem i en kjøkkenmaskin med resten av ingrediensene. Hvor godt liker du hvitløksmak? Prøv deg frem med antall fedd. La maskinen spinne og gå i et par minutter til det har blitt til en jevn masse. Ha i litt kokevann og kjør igjen. Ikke la hummus miste fasongen, men gjør den myk. Har du fått til dette, er den ferdig! Bon apetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories