Oppskrifter

Rask chili con carne med sambal oelek

Chili con carne Share this post
Chili con carne
CHILI CON CARNE: Denne retten er svaret til de som vil ha noe lett å lage og som også smaker godt.

Chili con carne er en tex-mex rett som passer til både hverdags og som festmat. Denne er laget med sambal oelek, en chilipasta, i stedet for vanlig chili, for en ekstra piff. Den kan spises med en gang den er ferdiglaget, men kan også med fordel lages dagen i forveien da smaken kommer tydeligere frem over tid.

PS: Om du holder på med vektnedgang, vær forsiktig med naanbrød og for mye nachos. Alt kan spises, men vær forsiktig med mengden. Et annet vennlig tips er også å bruke lettrømme, men her handler det også om måtehold. 

Ingredienser:

4 fedd hvitløk
1 stor løk
1 pakke kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ts sambal oelek
1 ss tomatpuré
2 paprika (vi valgte rød og grønn for fargenes skyld) i terninger
600 g hermetiske, hakkede tomater
500 g kidneybønner
Saften av en 1/2 lime
1 1/2 ts spisskummin
1 1/2 ts oregano
2 ts kayennepepper (smak til)
1 ss sukker

Tilbehør:

Naan brød
Nacho-chips
Rømme

Framgangsmåte:

Skjær først opp alle grønnsaker og legg dem til side.

Begynn å stek kjøttdeigen og ta løk og hvitløk oppi og la det surre. Tilsett sambal oelek og krydderet og la alt frese sammen i et par minutter. Ha oppi paprika og tilsett de hakkede tomatene. La alt koke på svak varme i 10-15 minutter.

Hell væsken av bønnene. Ha de i en sil og skyll dem grundig før de tilsettes i kjelen. Tilsett saften av limen. Rør i gryta og la det koke i et par minutter. Smakes til med mer krydder etter ønske.

Serveres med nachos, rømme og naanbrød, men dette kan også skippes om ønskelig.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories