Oppskrifter

Saftige bananpannekaker

bananpannekaker Share this post
Bananpannekaker

Dette er en bloggklassiker som det har vært flere forskjellige varianter av opp i gjennom tidene. Selv ble jeg først introdusert for disse i 2012 eller 2013. Det spiller vel egentlig ikke så stor rolle. Det eneste som teller er at disse har vært med i flere år og jeg kan derfor personlig underskrive på at disse er skikkelig gode! Sunt er det også, og en super erstatning for vanlige pannekaker. Vil nesten si at disse er litt bedre enn vanlige pannekaker.

Bananpannekaker funker fint som både frokost og lunsj. En liten godbit når man har lyst på noe søtt, men fremdeles sparer seg til helgens utskeielser. En godbit man blir mett av. Bananpannekaker passer både til frokost, lunsj, kveldsmat og som kos. Selv liker jeg å ha disse i helgene, og spesielt på søndagene da det eneste man har lyst til er å slappe av på sofaen med en god bok eller en god serie, samtidig som man spiser og drikker på noe godt.

Topping på disse funker bær ganske så godt, men de trenger egentlig ikke topping. Men det er smak og behag. Hva med litt sukkerfri eller mørk (70-80% kakao) sjokoladetopping?

Vel bekomme!


Nok til en porsjon:

1 banan
1 dl havregryn
0.5 dl melk
0.5 ts bakepulver
1 egg
0.5 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Mos bananen med en gaffel i en bolle.
2. Ha i alle ingrediensene i bollen og rør sammen dette til en fin mos.
3. Stek små pannekaker i pannen til de er gyldne. Et tips er å helle i litt røre om gangen med en spiseskje og forsiktig dra det litt utover med spiseskjeen. Kan også være greit å bruke en god stekepanne da røren fort kan sette seg litt fast. Det er også greit å bruke litt smør eller olje i stekepannen. Alt handler om måtehold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories