Øvelser / Trening

Trening bak husets fire vegger

Share this post

Det at man trenger fancy utstyr, siste skrik av treningsklær og et dyrt medlemskap på treningssenter for å gå ned i vekt, er oppskrytt. Hvorfor ikke like så gjerne ta stua til bruk?

Det er tre ord som går igjen om man skal ha suksess ved å gå ned i vekt: Kosthold, trening og repetisjon. Ikke hvor man trener eller hvilket utstyr man har.

UNØDVENDIG: Å dra en tur på treningssenter er unødvendig om du skal ned i vekt.

Hvor ofte og hva?
Til å begynne med er det fint å trene en til to ganger i uka. Etterhvert kan man tilføre en eller to dager ekstra. Det viktigste er uansett å komme i aktivitet. Går det ikke ukentlig til å begynne med, er det bare å gi seg i kast med treningen igjen. Det tar omtrent 20 dager å få en ny vane, så ikke fortvil om du ikke får det til med det første. Det er fullstendig normalt, bare prøv igjen.

Det å variere kan være lurt. Her kan det f.eks. innebære en cardioøkt på stuegulvet, noen styrkeøvelser, en time med dans eller en joggetur. Eller hva med yoga? Prøv å vær litt ekstra aktiv der du kan være det. Dette kan være samtidig som du ser på TV, når du lager mat, og gjør husarbeid. Visste du forresten at en times husarbeid kan telles som en treningsrunde bare man gjør det tilstrekkelig?

Ta huset til bruk
Har du ikke fancy utstyr som vekter og yogamatte? Fortvil ikke! Her er det fullt mulig å bruke tomme colaflasker som vekter, bare fyll de opp med vann. Bruk noen pledd du ikke er redd for som matte og bruk trappene ved å løpe opp og ned, å bruke et helt vanlig tau som hoppetau er også mulig. Her får du billig og effektiv trening uten de store anstrengelsene.

Gjør øvelsene riktig!
Noe av det viktigste for å unngå slitasje på muskler og ledd når man trener, er å gjøre øvelsene riktig. For eksempel kan en enkel svai i ryggen når du gjør planken kan gi deg fæle ryggsmerter.

Internett
Internett er og forblir en helt genial oppfinnelse. Du kan finne mye god treningsmotivasjon på blant annet YouTube. Dette er også videoer som gjør det mulig å trene hjemme, ved at du får en innføring i hvordan du skal ta øvelsene. La oss kalle det en virtuell gruppetime!:
Blogilates
FitnessBlender
The Body Coach TV
Yoga With Adriene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories