Oppskrifter

Sashimi – sushi på diett

Sashimi Share this post

Sashimi
Hvem sier at man ikke kan spise sushi når man er på diett? Om man kutter bort risen, sparer man mange kalorier! Derfor er sashimi så genialt, og attpåtil smaker det helt nydelig. Japansk sushiris er også gjerne tilsatt ekstra sukker for å få den klebrig, så det sier seg kanskje selv at det er en del å spare.

Selv om sashimi er uten ris, er det også fullt mulig å koke opp litt villris og ha i lag. Villris inneholder en hel del færre kalorier enn vanlig jasminris i tillegg til en rekke næringsstoffer. Det smaker kanskje litt annerledes enn det man er vant til, men hvem vet om man liker det eller ikke om man ikke har prøvd det? Eller man kan gå for den vanlige formen for sashimi med kun fisk og saus, eller fisk med grønnsaker til, eller fisk med ingefær og sjøgress… Mulighetene er uendelige! I denne oppskriften derimot har vi gått for en hjemmelaget ponzosaus, salmalaks og avokado og mango ved siden av.

 

Ingredienser

1 stk mango
Sukkererter
1/2 avokado
1 ss vårløk
Ønskelig mengde sesamfrø
1 pakke salmalaks

Til ponzosausen
½ dl soyasaus
½ stk lime, saften av
1 ss riseddik
1 ss honning
½ stk rød chili, finhakket
frisk koriander, finhakket

Framgangsmåte

Det viktigste med denne retten er knivene du bruker. For å få fine snitter av salmalaksen, må du være sikker på at kniven er skarp nok til det. Før du begynner kan det være lurt å ha gjort ferdig ponzosausen først.

I sausen tilsetter du først soyasaus, lime, riseddikk og rører inn honningen. Deretter kutter du opp chili og koriander og tilsetter dette. La stå kaldt.

Begynn nå med å dele opp fisken i passe biter. Dryss over litt sesamfrø og kutt opp resten av ingrediensene og dander de i lag med fisken. Serveres umiddelbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related stories